Türkiye’nin ilk ve tek cinsiyet dengesi odaklı girişim sermayesi yatırım fonu Arya GSYF, perakende sektöründe yapay zeka tabanlı çözümlerle fark yaratan teknoloji firması Vispera’ya stratejik bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.
Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül liderliğinde, 2014 yılında kurulmuş bir teknoloji firmasıdır. Derin bilgi birikimi ve deneyime sahip olan Vispera, perakende sektöründeki müşterilere iş süreçlerini dönüştürme ve müşteri deneyimini optimize etme olanağı sağlayan yapay zeka tabanlı yenilikçi çözümler sunmaktadır.
Arya GSYF’nin gerçekleştirdiği bu stratejik yatırım, Vispera’nın perakende sektöründe öncü yapay zeka tabanlı teknolojileriyle bir adım öne çıkmasını destekleyecek. FMCG ve perakende şirketlere ölçeklenebilir ve kar arttırıcı çözümler sunması, Vispera’ya yapılan yatırımın etkileyici noktaları arasında yer almaktadır.
Arya GSYF’nin sağladığı 250,000 ABD Doları tutarındaki köprü finansmanı ile Vispera’nın değerlemesi 44.8 milyon ABD Doları’na ulaşmıştır. Vispera daha önce Koç grubu (Koç Holding, Koç GSYF, Inventram), Omurga, CaBo Capital, Esor Capital, Finberg, Keiretsu Capital ve Hayat SA gibi birçok başarılı VC’den toplamda 13 milyon Amerikan Doları yatırım almış ve 35 ülke pazarında kendini başarıyla kanıtlamıştır.
Arya GSYF’nin Vispera’ya yatırım yapma kararı; tecrübeli ve başarılı kurucuların önderliği, şirketin güçlü ve genişleyen küresel müşteri ağı ve pozitif karlılık sağlayan iş modeli ile desteklenmiştir. Vispera’nın ürünleri, işlevsellik, ölçeklenebilirlik ve teknolojik avantajlarıyla rakiplerinden ayrışmaktadır.
Vispera 35’den fazla ülkeye yüksek teknoloji ihraç ediyor ve Coca Cola, Unilever, Carlsberg, Colgate gibi global lider firmalarla çalışıyor. Vispera’nın FMCG ve perakende şirketlere sunmakta olduğu inovatif görüntü analiz çözümleri, sektörde yenilikçi bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor.
ARYA GSYF HAKKINDA :
Arya Kadın Yatırım Platformu ile Maxis ortaklığında kurulan Arya GSYF, Türkiye’nin ilk ve tek cinsiyet odaklı yatırım fonu olarak; yatırımlarını kurucuları arasında en az bir kadın bulunan, büyüme potansiyeli yüksek şirketlere yapıyor. Vispera, Arya’nın Kiralarsın dan sonra yaptığı ikinci yatırım oldu.